Handtherapie

Een hand is het misschien wel het mooiste gereedschap dat er is. Dagelijks gebruik je je handen om te voelen, te communiceren en lief te hebben. Je gebruikt ze tijdens het werken, leren en sporten. Via de gevoelige zenuwen in onze handen kunnen wij alles voelen.

Om dit allemaal te kunnen zijn er veel complexe structuren en verbindingen in de hand. Dit is de reden waarom ik de opleiding Allround Opleiding Handtherapie” (AOHT) heb gevolgd.

Heb je klachten aan je hand? Laat ze dan goed behandelen door een handtherapeut!

Handtherapie - Mikey Poppe

Wanneer kun je bij een handtherapeut terecht?

Er is geen leeftijdsgrens om bij de handtherapeut langs te mogen. Zowel jong als oud kunnen handklachten ontwikkelen en worden daarom persoonsgericht onderzocht en behandelt. Symptomen van hand- en duimklachten uiten zich vaak in pijn of bewegingsbeperkingen in de handregio. Ook tintelingen komen voor in handregio. Aandoeningen/klachten aan de pols/hand/duim kunnen zijn: skiduim, carpaal tunnel syndroom, triggerfinger, peesontsteking duim, duimartrose, peesletsel etc.

Na een hand- of polsoperatie is het verstandig om bij de handtherapeut langs te gaan. Vaak is de hand/pols nog dik en pijnlijk na een operatie. Ook gaat de handtherapeut aan de slag met het wondherstel en het voorkomen van onnodige littekenweefsel. Samen bouwen jullie op de juiste manier de belasting weer op, waardoor de hand optimaal kan genezen.

Het voordeel van een handtherapeut is de kennis over de hand. De handtherapeut is uitstekend op de hoogte over de anatomie van de hand en mogelijke letsels/aandoeningen van de hand, Ook werken ze nauw samen met huisartsen, handchirurgen en overige medische specialisten om de beste kans tot een optimaal herstel te creëren.